Jackpot Mega Millions Mencapai .1B, Ketua Pegawai Eksekutif Ayam Belanja 0K untuk Tiket
togel

Jackpot Mega Millions Mencapai $1.1B, Ketua Pegawai Eksekutif Ayam Belanja $200K untuk Tiket

Permainan loteri antara negeri mengumumkan hari ini bahawa anggaran jackpot awalnya untuk cabutan malam esok pada 29 Julai sebanyak $1.025 bilion adalah data macau sedikit terkurang. Pegawai loteri kini mengatakan bahawa jackpot lebih mungkin di utara $1.1 bilion, dengan pilihan tunai sekali sebanyak $648.2 juta.

Jackpot yang meningkat adalah kerana peningkatan jualan, kerana Mega Millions menjadi tajuk utama di mana ia dimainkan di 45 negeri, ditambah DC dan Kepulauan Virgin AS. Jika menang, jackpot $1.1 bilion akan menjadi hadiah kedua terbesar dalam sejarah lebih 20 tahun permainan loteri.

Satu tiket yang dijual di Carolina Selatan mencecah jackpot Mega Millions bernilai $1.537 bilion pada Oktober 2018. Hadiah loteri terbesar yang pernah dimenangi di Amerika Syarikat berlaku pada Januari 2016, apabila tiga tiket Powerball membahagikan hadiah $1.568 bilion.

Peluang tiket sepadan dengan semua lima bola putih dan Mega Ball emas semasa lukisan Mega Millions malam esok adalah sangat kecil dalam hampir 303 juta.

Tetapi seseorang, pada satu ketika, akan menang. Dan seorang CEO restoran berharap ia adalah salah seorang daripada kira-kira 50,000 pekerjanya.

Perk pekerja
Raising Cane’s Chicken Fingers ialah rangkaian restoran makanan segera ayam goreng yang popular. Diasaskan dan berpangkalan di Baton Rouge, Louisiana, syarikat itu hari ini mengira sekitar 600 lokasi.

Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Raising Cane Todd Graves, yang juga Result SGP menggunakan gelaran “tukang masak goreng” dan “juruwang” dalam usaha untuk kekal dengan asal usulnya, berharap dapat memberikan bonus kepada semua 50,000 pekerjanya dengan cara memenangi Jutaan Mega jackpot.

Graves membeli tiket Mega Millions untuk semua pekerja Raising Cane menjelang cabutan 26 Julai yang datang dengan jackpot $810 juta. Selepas tiada satu pun daripada 50,000 tiket yang dibelinya dengan kos $100,000 memenangi hadiah utama, dia memilih untuk menggandakan dengan 50,000 tiket lagi untuk cabutan esok.

Masa sukar di luar sana. Perkara tidak begitu mudah hari ini, jadi apabila kami melihat ada peluang untuk bukan sahaja berseronok, tetapi mungkin memenangi sedikit wang tunai tambahan untuk orang kami, kami mahu melakukannya,” kata Ketua Pegawai Eksekutif Raising Cane, AJ Kumaran.

Jika mana-mana daripada 50,000 tiket memenangi jackpot Mega Millions malam esok, Graves berkata wang tunai itu akan dibahagikan antara 50,000 pekerja.

Pilihan tunai sekaligus $648.2 juta akan dikurangkan kepada $408.4 juta selepas cukai persekutuan, dan kemudian kepada $377.6 juta selepas Louisiana mengambil potongan 4.75%. Itu akan meninggalkan kira-kira $7,552 setiap pekerja.

Pemenang Berbilang
Sejak jackpot Mega Millions kali terakhir dimenangi pada bulan April, permainan loteri mengatakan terdapat lebih daripada 28.1 juta tiket yang menang di semua peringkat hadiah — kebanyakannya adalah $2 minimum yang hanya Result Sidney mengembalikan kos tiket. Tetapi 42 tiket telah memenangi $1 juta atau lebih.

Hanya empat jackpot Mega Millions telah dimenangi pada tahun 2022. Tetapi yang kelima semakin berkemungkinan besar, kerana lebih banyak tiket dibeli untuk setiap cabutan secara teorinya menyebabkan lebih banyak kombinasi nombor dilindungi .

Kita akan mengetahui sama ada larian tamat malam esok pada pukul 11 ​​malam ET, apabila enam nombor didedahkan. Cabutan Mega Millions dijalankan di bawah kawalan keselamatan yang ketat di studio WSB-TV di Atlanta.